Mommy

A Mum between the Belgian Mums

Als je mij vraagt naar m’n favoriete seizoen, dan moet ik stiekem toegeven dat dat eigenlijk wel de herfst moet zijn. Draagbare temperaturen, dekentjes- & kaarsjesweer, de najaarsstormen – yes, I like a good storm – en eigenlijk vooral de prachtige kleuren in de natuur. Niet alleen de bomen verkleuren, ook de kleurrijke najaarsbloemen komen stilaan piepen. En België heeft er behoorlijk wat, gekweekt op eigen bodem!

wu wei

Naast bier, chocolade en frieten is België in het buitenland eigenlijk su-per bekend omwille van z’n chrysanten. Ja echt, chrysanten. Vandaag trekken we weer met z’n allen naar het kerkhof om ze massaal te planten naast het graf van een geliefde, en hierdoor associëren we ze inderdaad té vaak met een kerkhof. Hierdoor hebben ze een ietwat vreemde, misschien wel lugubere en oubollige reputatie. Geheel onterecht, als ik zo vrij mag zijn!

wu wei

wu wei

wu wei

De zogenaamde ‘Belgian Mums’ – Belgische Crysanthemum, de bolchrysant – worden al jaar en dag gekweekt bij Gediflora te Staden. Een rasecht West-Vlaams familiebedrijf, dat bekend staat voor de veredeling & vermeerdering van de chrysant. Ik besloot eens m’n licht te gaan opsteken in dit dynamische bedrijf, om alleen maar verrast te worden door deze prachtige bloem.

wu wei

Omdat ik zelf ook een ‘Belgian Mum’ geworden ben in juni, vond ik het maar niet meer dan logisch om Aline’tje mee te nemen naar deze kleurrijke plek. Ze is immers zot van kleurtjes! Het leverde prachtige herinneringen én foto’s op!

wu wei

wu wei

Hou je zelf van bloemen, of wil je graag iemand verrassen met een ongetwijfeld origineel cadeautje? Geef dan de chrysant een kans – en niet enkel vandaag, op 1 November – en help die oubollige reputatie de wereld uit!

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “A Mum between the Belgian Mums

  1. Wauw wat gaaf, net zo iets als de tulpenvelden in NL, daar kan ik ook zo blij van worden. Ik hou ook van de herfst om de redenen die jij noemt, maar liefst wel met een fijn najaarszonnetje 😉

  2. Jaaaa, dat imago van chrysanten. Zo zonde. Mijn man zegt wel eens: “Geen chrysanten hoor, die zijn zo truttig” en dat vind ik dus zó niet. Ik wist het niet trouwens wat je vertelt. Dat België er bekend om staat. En wat een schat-ti-ge foto’s van je dochtertje bij de bloemen. Heel lief!

  3. Waauw, prachtige foto’s hoor!! Ik kende het helemaal niet.
    Ik ben ook wel dol op de kleuren tijdens de herfst, al ben ik echt wel meer een zomer-mens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *