Make-up

Galénic Teint Lumière DD-Cream

Wie de laatste weken eens een kijkje genomen heeft op mijn eigen stukje internet, zal het merk Galénic wellicht wel een belletje doen rinkelen. In dit artikel konden jullie al mijn ode aan hun nachtcrème lezen, en vandaag stel ik graag hun nieuwste telg aan jullie voor.

Galenic DD

Na de BB en de CC cream, hebben we nu ook de DD cream. DD staat letterlijk voor ‘Dynamic Do-All’, wat vrij vertaald ‘manusje van alles’ betekent. Werkt dus niet alleen op kleur, maar ook op de conditie van je huid én op het beschermen ervan.

Galénic wilde met het ‘Teint Lumière’-gamma een assortiment op de markt brengen, die het beste in je huid naar boven haalt. De textuur lijkt op het eerste zicht niet anders dan anders, maar eenmaal je aan het verdelen slaat, wordt duidelijk waarom Galénic zo’n krak is in skincare.

Galenic DD

Deze DD-cream werd verrijkt met zowel droge oliën die je huid voeden, als met intelligente pigmenten, die zich direct aanpassen aan de kleur van je huid, alsook aan de lichtinval.

Hoewel dit druppeltje heel andere zaken doet vermoeden, is de finish behoorlijk sheer. Een beetje my-skin-but-better, maar ik denk dat ‘t beter is als ik het jullie gewoon toon, niet?

Galenic DD

Voor

Je ziet, an sich is m’n huid niet zo heel onrustig. Hier en daar wat roodheid, maar vooral een doffe teint door te weinig slaap de laatste dagen. Ook heb ik behoorlijk wat last van wallen op dit moment, maar goed, daar werkt dit product nu even niet op ..

Guerlain Météorites Compact

Na

Niet de meest flatterende foto, maar wel héél goed om het effect te illustreren. M’n teint is egaler, en roodheden zijn quasi volledig weggewerkt. De wallen zijn er nog steeds, maar ze zijn wél iets minder blauw, alhoewel dat misschien een beetje wishfull thinking is. Al vind ik wel dat m’n huid iets meer ‘glow’ heeft, in plaats van de grijze toon die het eerst had.

Guerlain Météorites Compact

Persoonlijk draag ik deze van Galénic enkel in het weekend, wanneer ik niet uit werken ga. Tijdens de week heb ik toch een klein beetje meer dekking nodig (zodat ik mijn acne-littekentjes wat kan verstoppen) en daarvoor dekt deze toch nét niet goed genoeg.

Guerlain Météorites Compact

Voor de rest echt super tevreden over dit product én over het nieuwe gamma. De laatste tijd kies ik immers meer voor een ‘nude-look’, en als m’n huid in een iets betere conditie BLIJFT, zou ik gerust enkel deze willen gebruiken. Toefje blush, likje mascara en huppakéé! Klaar voor een nieuwe dag!

De producten uit het ‘Teint Ideale’ gamma liggen nog niet overal in de rekken, maar ik raad je aan om eens te gaan kijken bij jouw lokale apotheker. Deze DD-cream heeft een adviesprijs van ongeveer €25,00, wat ik persoonlijk een mooie deal vind voor Galénic!

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Galénic Teint Lumière DD-Cream

  1. Ik ben geen goede beautyblogger vrees ik want ik wist niet eens van het bestaan van een DD cream af, oeps! 🙂 De naturelle dekking van deze vind ik wel cava 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *