perfume

4711 Remix Cologne ‘Lavender’

De typische geur van de 4711 eau de cologne zal voor velen een snuifje nostalgie opwekken. Voor de meesten zal dat ongetwijfeld aan de oma zijn, die hoogstwaarschijnlijk flesjes van het originele parfum heeft versleten. Het iconische product is immers al generaties lang te vinden in menig badkamer en handtas, en velen denken bij de typische, frisse geur direct terug aan grootouders of andere familieleden die trouw gebruikmaakten van het bekende parfum.

Intussen is 4711 steeds bezig met zichzelf opnieuw te gaan uitvinden, om ook het jongere publiek te kunnen aanspreken. Dit doen ze deels met hun limited editions – remember these? – en nu ook weer door hun ‘Remix’-versies.

Sinds vorig jaar, wordt elk van de zeven hoofdingrediënten – citroen, bergamot, sinaasappel, rozemarijn, lavendel, nerolie en petitgrain – van de klassieker uitgebracht in een limited edition ‘Remix’-geur. Sinaasappel beett de spits af in 2018, en dit jaar is het de beurt aan lavendel.

4711 Remix Lavender

De rustgevende geur van lavendel streelt je als een paarse wolk en laat je eventjes wegdromen naar de bloeiende Provençaalse lavendelvelden. Tegelijk heeft hij op een delicate en zachte manier toch ook wat extra pit bij het openen, om toch niet té ver af te dwalen van waar een échte Eau de Cologne voor staat.

  • Topnoten: Lavendel, Bergamot & Citroen
  • Hartnoten: Iris, naar Amber geurend Hibiscuszaad & Freesia
  • Basis: Sandelhout, Muskus & Praliné

Een qua prijs zeer toegankelijke geur, maar misschien niet voor elke neus weggelegd. De lavendel geeft het parfum een zeer aparte toets, die ik wel weet te appreciëren. Want niet elke geur moet ‘makkelijk’ zijn, niet? Leuk om ook bij 4711 de iets gedurfdere geurnoten te mogen ruiken!

4711 Remix Lavender

Deze 4711 Remix Cologne is vanaf eind april 2019 verkrijgbaar in de parfumerie en bij Di. Adviesprijs vanaf 20,75 euro voor de versie van 100 ml en 27,30 euro voor de versie van 150 ml. Wees er snel bij, want ook deze ‘Remix’ is limited edition.

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “4711 Remix Cologne ‘Lavender’

  1. Dit luchtje heb ik wel eens geroken alleen was niet mijn ding. Die limited editions ben ik wel benieuwd naar, ga een kijken ernaar 😊

  2. Ja, 4711. De buurvrouw van mijn oma had een bijna leeg flesje. Had ze water bij gedaan voor als ik kwam. Dan mocht ik een stapeltje katoenen zakdoekjes pakken. De buurvrouw ging in haar stoel zitten met haar been op een andere stoel en dan was ik verpleegster. Ik doordrenkte de zakdoekjes met 4711 (goed dat-ie aangelengd was) en spreidde die zorgvuldig uit over haar hele been. Fijne herinnering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *