perfume

Salvatore Ferragamo: Signorina Misteriosa

Er was een tijd dat ik Salvatore Ferragamo enkel en alleen associeerde met mijn reis naar Toscane. De grootste stad die we toen bezocht hebben, Firenze, stond bekend omwille van de kwalitatieve lederwaren die er bijna op elke hoek van de straat verkocht werden in ambachtelijke kleinhandelszaken. Ik zie mijzelf nog staan kwijlen voor de vitrine van de lokale ‘Salvatore Ferragamo’-store naar al die prachtige cognac-kleurige schoenen & tassen die naar mij stonden te lachen. Intussen heeft er iets anders van het merk z’n weg gevonden naar mijn beautykamer, en surprise surprise: het is géén tas!

Intussen heeft zowat elk Italiaans modehuis- of merk een eigen parfumlijn op de markt gebracht, dus echt gek vond ik het niet dat Salvatore Ferragamo ook op die kar sprong. Gekker vond ik het dat één van hun parfums direct kon gebombardeerd worden tot mijn nieuwe ‘signature-scent’, zonder eigenlijk OOIT maar één keer van de lijn gehoord te hebben. De dader? De Signorina ‘Misteriosa’!

Salvatore Ferragamo

Mysterieus dus? Tja, hoe omschrijf je dat ook .. een mysterieuze vrouw? Zwoel, zoet, elegant? Of meer een mengeling? Ik ga voor dat laatste, want de geur is niet te zwoel, niet té zoet en ook niet overdreven zwaar. Misschien helpen de geurnoten je een beetje op weg, al vind ik dat deze geur perfect uit een collectie van Narciso Rodriguez zou kunnen komen. Al vind ik deze iets beter geschikt als ‘alledaags’ parfum.

  • Topnoten: Zwarte braam & Neroli
  • Hart: Oranjebloesem & Tuberoos
  • Basis: Patchouli & Zwarte vanillemousse

Salvatore Ferragamo

Shocking! Geen jasmijn in dit parfum! Het bloemige wordt hier vertegenwoordigd door de Neroli, Oranjebloesem & Tuberoos. Drie bloemen die ik ook wel weet te apprecieren. Patchouli is iets wat al snel als ‘too-much’ & ‘hippie-like’ kan ervaren worden, maar in dit parfum zit de balans juist goed! Ook blijft hij door de Patchouli & hint van Vanille ook erg lang hangen!

Salvatore Ferragamo

Over het flesje is trouwens nagedacht! Valt er je niet iets op aan de dop? Google eens de klassieke ‘Ferragamo’-schoen, dan merk je dat de afwerking van de schoen heel goed lijkt op de dop van dit parfum! Een knipoog naar mr. Salvatore himself, want back in the day volgde zo wat de hele Hollywood-upperclass deze meneer naar Firenze, om daar z’n schoenen te kopen & te passen! Leuk detail!

En die onderkant .. WAUW! JUST WAUW! Meer heb ik hier niet meer aan toe te voegen!

De parfums van Salvatore Ferragamo zijn in België exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum. In Nederland vind je ze bij Douglas. Voor 30ml betaal je €52,90; voor 50ml €76,90 en voor 100ml betaal je €105,90.

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *