Body Butter, scrub, The Body Shop

The British Rose Collection

Vorige week zette ik The Body Shop al eens in de bloemetjes, maar eigenlijk hebben ze mij daar niet voor nodig. Sinds kort hebben ze zichzelf letterlijk in de bloemen gezet met hun nieuwe collectie, eentje met een heel gamma aan producten met een frisse rozengeur.

Niet zomaar rozen trouwens! De rozen die voor deze collectie worden gebruikt worden speciaal voor The Body Shop gekweekt op een award-winnende kwekerij in het hartje van de Engeland. Zoner chemische bestrijdingsmiddelen, handgeplukt, gedroogd aan de lucht én ter plekke geweekt in het frisse bergwater! Dit levert rozenessence op van de allerbeste kwaliteit, die vervolgens in de producten uit deze lijn wordt verwerkt.

Filorga Hand Absolute

Deze ‘British Rose’-collectie bestaat uit de volgende producten:

 • Shower Gel – 250ml, €12,00
 • Petal-Soft Bath Foam – 250ml, €7,00
 • Petal-Soft Hand Cream – 30ml, €5,50 & 100ml, €11,00
 • Exfoliating Gel Body Scrub – 250ml, €18,00
 • Instant Glow Body Essence – 250ml, €17,00
 • Instant Glow Body Butter – 200ml, €16,00
 • Eau de Toilette – 100ml, €19,00
 • Exfoliating Soap – 100g, €3,50

Zelf ben ik een enorm grote fan van rozen, en ook m’n vriend kan de geur wel appreciëren. Ik was dus ontzettend benieuwd naar deze nieuwe lijn én naar de producten! Ik testte intussen al drie producten uit, waar ik jullie vandaag graag aan voorstel!

‘Instant Glow’ Body Butter

Filorga Hand Absolute

De British Rose Body Butter is iets zachter van textuur dan ik gewend ben van de body butters van The Body Shop. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik net altijd de meest voedende varianten mee naar huis neem. Hoe dan ook, deze voelt erg licht aan op de huid zonder het sticky-goo-effect achteraf. /

De geur is subtiel, maar blijft toch vrij lang ‘lingeren’. Ook laat deze body butter een héél subtiele glow achter op je huid. Geen glittertjes of iets in die trend, maar een gewone mooie glans!

Exfoliating Body Scrub

Filorga Hand Absolute

Filorga Hand Absolute

Een goede gelscrub op z’n tijd kan wonderen doen voor je huid. Deze uit de ‘British Rose’-collectie heeft een héél fijne scrubkorrel, maar zorgt toch voor een goede exfoliatie.

De geur van deze scrub is iets zoeter dan de rest van de collectie, maar ik vermoed dat dit komt omdat er in dit product échte rozenblaadjes zitten. Hierdoor is m’n vriend niet helemaal overtuigd van deze scrub, maar dat laat des te meer product over voor mij!

Petal Soft Bath Foam

Filorga Hand Absolute

Even een vreugdesprongetje voor dit product, want WHOA HET IS EEN BADPRODUCT MET ROZENGEUR! Rozen in badproducten herinneren mij trouwens altijd aan m’n favoriete sauna in Thermae 2000. Een rozensauna! Maar goed, dat is nu niet echt belangrijk voor jullie natuurlijk!

Dit badschuim zorgt ervoor dat héél je badkamer lekker naar roosjes ruikt. Iets wat enorm ontspannend werkt voor de meeste mensen. Ook voor ons! Ook is m’n huid niet uitgedroogd als ik uit bad kom, wat wel eens durft te gebeuren bij andere merken. Logisch, als je weet dat ik badjes neem van anderhalf uur ..

Voor wie trouwens geen fan is van de traditionele rozengeur heb ik trouwens goed nieuws! Deze collectie bevat niet alleen rozenessence, maar ook geurnoten van citrus. Daardoor wordt het geheel iets toegankelijker, want niet iedereen is fan van de ‘romantische’ zwoele geur van rozen. Besnuffel de producten dus eens voor je ze afschrijft, puur op basis van de naam.

De producten uit de British Rose collectie zijn vanaf 8 maart verkrijgbaar bij de fysieke ‘The Body Shop’ winkels en hun webwinkel. Spreekt deze collectie jullie ook zo aan?

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “The British Rose Collection

 1. Ik ben normaal ook niet zo te vinden voor rozengeur maar wie weet bevallen deze producten mij toch dankzij de citrus die erbij zit!

 2. Ik weet niet of dit iets voor mij zou zijn.. Ik ben meestal geen fan van rozengeurtjes en met citrus kan je me ook niet altijd overtuigen! 🙂 Echt eentje om zelf eens te gaan ruiken dus!

 3. Ik werd echt positief verrast door deze geur! Ik ben normaal niet zo van de rozengeuren, maar deze vind ik stiekem heel erg lekker 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *